Obvestila/Novice

okolje.info

Predaja meritev Eko krogu

V petek 28.1.2011 je Eko krog prejel od ministra za okolje in prostor, prof. dr. Roka ŽARNIČA podatke o meritvah zraka v Zasavju.

 

Ob predaji gradiva je bila organizirana predstavitev rezultatov občasnih in trajnih meritev emisij snovi v zrak iz izpustov cementarne Lafarge Cement Trbovlje in rezultatov meritev kakovosti zunanjega zraka v zaselku Zelena trava. Po predstavitvah stališč ministrstva in meritev je sledil razgovor ter podaja odgovorov na pisno postavljena vprašanja.

 

S predanim  gradivom predstavniki Eko kroga niso bili zadovoljni, saj so pričakovali vse podatke od leta 2002 naprej za izpuste snovi v zrak in od leta 2004 za kakovost zunanjega zraka. Minister je pojasnil, da so bili predani vsi podatki, ki so v dosegu ministrstva za okolje in prostor.

 

Na koncu so se udeleženci strinjali, da je neglede na pomankljivo gradivo bil narejen pozitiven premik pri reševanju vprašanja kakovosti zunanjega zraka v Zasavju. Ministrstvo bo pozvalo Lafarge Cement Trbovlje, da v duhu dobrega sodelovanja z lokalnimi skupnostmi zagotoviti tudi ostale podatke, ki jih zahteva Eko krog.

 

Sklepi sestanka srečanja predstavnikov Ministrstva za okolje in prostor ter predstavnikov društva Eko krog, 1.12.2010.

 

Predstavitev mertitev kakovosti zunanjega zraka: 

 

Delavski dom Trbovlje, Trbovlje, 28.1.2011.